Kup bilet Kup bilet z noclegiem

Wytwórnia Beer Fest 2019

Kup bilet

Opis

Organizator: Wytwórnia
Bilety w przedsprzedaży: 20 zł z kartą zniżkową / 25 zł bez karty zniżkowej; w dniu imprezy: 25 zł z kartą zniżkową / 30 zł bez karty zniżkowej. W cenę biletu wliczone jest 0,5 l piwa / napój bezalkoholowy.

 REGULAMIN IMPREZY

...Więcej informacji o zniżkach...

Prosimy o zachowanie paragonu fiskalnego, który jest podstawą do zwrotu pieniędzy w przypadku odwołania koncertu!


Wytwórnia Beer Fest to pierwsza edycja naszego autorskiego festiwalu, podczas którego będziemy celebrować to, co w życiu piwosza najlepsze! Przygotowaliśmy dla Was specjały kulinarne, piwne oraz muzyczne.

Będziecie mogli spróbować piw rzemieślniczych od jedenastu wystawców, wśród których znajdują się: Warkot, Piwoteka, Pivovsky, Trzech Kumpli, Funky Fluid, Perun, Incognito, Browar Nepomucen, Kraftklub, Auto Pinta oraz Dwóch Braci. Miłośnicy nietuzinkowych wyrobów będą mogli przetestować piwne kosmetyki firmy Saela.

Program wydarzenia obejmować będzie między innymi wykłady tematyczne i pokazy warzenia piwa, będziecie mieć także możliwość spróbowania piw rzemieślniczych od naszych wystawców. Dowiecie się, jak rozpoznać dobre piwo i jak czerpać prawdziwą przyjemność z jego picia. Za sprawą panelu degustacyjnego wystawimy na próbę wasze kubki smakowe.

Będziecie mogli uczestniczyć w warsztatach z parowania piw z potrawami kuchni międzynarodowej – "Beer pairing, czyli o sztuce łączenia piwa z jedzeniem" oraz w warsztatach kulinarnych „Piwne gotowanie” prowadzonych przez mistrzów kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź. Na oba te wydarzenia prowadzimy zapisy i sprzedaż. Ilość miejsc jest ograniczona, a o szczegółach przeczytacie poniżej.

Muzycznie zadbają o was Kapela ze Wsi Warszawa oraz krakowski duet Kirszenbaum, zaś dobrą zabawę między koncertami i po nich zapewni DJ Krzaku!

Partnerem merytorycznym naszego wydarzenia jest Piwny Klub, czyli duet Paweł & Paweł – dwóch piwnych pasjonatów, którzy postanowili wesprzeć festiwal w Wytwórni swoją wiedzą i podzielić się z wami zamiłowaniem do tego trunku. Sponsorem festiwalu jest DoubleTree by Hilton Łódź oraz ToyaPatroni medialni: Dziennik Łódzki, Studenckie Radio Żak oraz TV Toya.


WARSZTATY:

Beer pairing, czyli o sztuce łączenia piwa z jedzeniem  | 20 PLN | czas trwania: 1 godzina

Świat piwa jest niezwykle bogaty. Różnorodność piwnych stylów i smaków sprawia, że możemy ten trunek łączyć z jedzeniem na wiele różnych sposobów. Ale jak to robić prawidłowo? Czy dobierać kierując się zasadą podobieństw? A może kontrastów? Jaki rodzaj piwa najlepiej smakuje z pikantnym daniem w stylu azjatyckim, a jaki idealnie skomponuje się z czekoladowym deserem? Na te i wiele innych pytań odpowiemy podczas warsztatów z parowania piw z potrawami kuchni międzynarodowej. Lager, Porter, IPA, Weizen to gatunki, które będziemy testować pod kątem doznań smakowych w połączeniu z autorskimi przekąskami Szefa Kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź.

Ilość miejsc jest ograniczona. Aby uczestniczyć w warsztatach należy posiadać bilet wstępu na festiwal.



„Piwne gotowanie” | 30 PLN | czas trwania: 3 godziny

Ziemniaczana zupa piwna z dojrzałym Cheddarem? Dorsz w cieście piwnym? Piwne fondue? A może shepherd’s pie na piwie stout… Piwo to nie tylko wyśmienity napój. Może stanowić fantastyczny składnik wielu dań. Uczestnicy warsztatu „Piwne gotowanie” będą mieli szansę przekonać się o tym na własnej skórze. Pod okiem mistrzów kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź wspólnie przygotują dania, do których wykorzystają różne gatunki piwa. To wymarzona okazja do zgłębienia w praktyce tajników wykorzystania piwa w kuchni.

Ilość miejsc jest ograniczona. Aby uczestniczyć w warsztatach należy posiadać bilet wstępu na festiwal.




Harmonogram festiwalu:

12:00 Otwarcie dla odwiedzających

14:00  14:30 Oficjalne rozpoczęcie festiwaluKlub Wytwórnia / Piwny Klub / Sponsorzy

14:30  15:00 Prezentacja wystawcówPiwny Klub

S
zybki przegląd wystawców i piw dostępnych na festiwalu. Duet Paweł & Paweł z Piwnego Klubu opowie, czego możecie się spodziewać, i jak właściwie dobrać piwo.

14:00 – 17:00 Pokaz warzenia piwa

Zastanawialiście się kiedyś, jak uwarzyć piwo w domu? Podczas festiwalu będziecie mogli poznać proces warzenia krok po kroku.

15:00  18:00 Warsztaty „Piwne gotowanie" mistrzowie kuchni restauracji Four Colors, DoubleTree by Hilton Łódź

Piwo to nie tylko wyśmienity napój. Może stanowić fantastyczny składnik wielu dań.Uczestnicy warsztatu będą mieli szansę przekonać się o tym na własnej skórze.

Liczba miejsc ograniczona, warsztaty biletowane.

16:00  16:15 Konkurs wiedzy o piwiePiwny Klub

Krótkie pytania, szybkie wygrane. Poziom podstawowy, do wygrania oczywiście piwo, ale nie tylko!

17:00  17:45 O co chodzi z tym Kraftem, czyli jak rozpoznać dobre piwo Piwny Klub

Czy słynna "piwna rewolucja" to hit czy kit? Piwny Klub rozwieje te wątpliwości. Blogerzy opowiedzą o rynku piwa w Polsce i na świecie, pokażą, jak wybrać dobre piwo i jak je degustować.

18:00  19:00 Koncert zespołu Kirszenbaum

19:10  20:10 Warsztaty „Beer pairing” – Szef Kuchni restauracji Four Colors, DoubleTree by Hilton Łódź

Piwo możemy łączyć z jedzeniem na wiele różnych sposobów. Ale jak to robić prawidłowo? Lager, Porter, IPA, Weizen to gatunki, które będziemy testować pod kątem doznań smakowych w połączeniu z autorskimi przekąskami Szefa Kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź.

Liczba miejsc ograniczona, warsztaty biletowane.

20:10  20:55 Panel degustacyjny piw polskichPiwny Klub i zaproszeni goście

Pięć osób, pięć piw, jeden mikrofon. Pięciu śmiałków będzie mogło spróbować pięciu starannie wyselekcjonowanych piw. Będziemy pić piwo, rozmawiać o nim i oczywiście dobrze się bawić.

Liczba miejsc ograniczona, zapisy na miejscu.

21:00  22:30 Koncert zespołu Kapela Ze Wsi Warszawa

22:30  Relaks, muzyka, piwko

O oprawę muzyczną zadba związany z polską sceną reggae, etno i klubową DJ Krzaku. Oj będzie gorąco!


Kirszenbaum
to tworzony przez Jakuba Wiśniewskiego (anglistę, muzyka i techwritera) oraz Kacpra Szpyrkę (filozofa, księgarza i skrzypka) duet z Krakowa, który ożywia postfolkowe zgliszcza, wyznacza im świeże kierunki, ze słowiańskim przytupem zderzając Toma Waitsa i Junip. Zola krzyczy na klezmerów, Henry Miller tańczy z Muminkami, a efektem jest melancholijna intertekstualna karuzela. Kierkegaard pisał o nich: „To chyba jazz”. Nic bardziej mylnego.


W warstwie muzycznej mocno eklektyczny styl projektu oparty jest na bliskiej współpracy gitar, post-rockowych skrzypiec i nagrywanych na żywo loopów. Wszystko to składa się na współczesną i bardzo specyficzną interpretację słowiańskich, klezmerskich i anglosaskich folków, podlaną dynamicznym, szepcząco-krzyczącym duetem wokalnym. Wprawne ucho wychwyci wpływy takich artystów, jak Fink, Andrew Bird, Warren Ellis, późny Tom Waits czy wczesny Nick Cave, wprawne oko dostrzeże zabawę mniej lub bardziej klasycznymi pozycjami kina niemego i wczesnego kina SF, a wprawny czytelnik w warstwie tekstowej dopatrzy się intertekstualnej żonglerki nawiązaniami literackimi od Alberta Camusa i Franza Kafki, przez Tove Jansson i Gombrowicza, po samego Terry’ego Pratchetta.

W marcu 2019 roku, nakładem Karrot Kommando ukazał się debiutancki album duetu zatytułowany „Stypa komedianta”, nagrany w studiu S4 Polskiego Radia we współpracy z Radiowym Centrum Kultury Ludowej.


Kapela ze Wsi Warszawa
istnieje od 1997 roku. Na jej repertuar składają się awangardowe interpretacje muzyki tradycyjnej, szeroko pojętego terenu Mazowsza, ukochanej krainy Chopina. Mimo wierności tradycyjnym technikom gry i śpiewu, pełne inwencji wykonania dawnych utworów brzmią zaskakująco awangardowo i są w pełni zrozumiałe dla współczesnego odbiorcy. Choć w instrumentarium kapeli słyszymy tradycyjne instrumenty – skrzypce, cymbały, barabany – brzmią one wyjątkowo nowocześnie, a muzycy nie boją się zestawiać ich choćby z dj'ami. W swoim artystycznym dorobku mają siedem albumów studyjnych oraz wiele nagród i wyróżnień, jak choćby 5 Fryderyków, Kwartalną Nagrodę Niemieckiej Krytyki Fonograficznej czy nominację do nagrody amerykańskiego przemysłu muzycznego – Grammy.

Siłą Kapeli ze Wsi Warszawa są koncerty, których zespół zagrał setki, głównie za granicą, w ponad 30 krajach na 4 kontynentach: od Osaki, Tokio i Tajpej, poprzez Moskwę, Paryż, Lizbonę, Algier po Nowy Jork, Toronto, Chicago, Seattle, Los Angeles i Vancouver. Teatry, kluby, festiwale, małe grupki słuchaczy i tysięczne rzesze. Kapela ze Wsi Warszawa do dziś na swoich występach przyciąga wiernych fanów.


DJ Krzaku
, czyli Andrzej „Krzaku” Strycharczuk. Od 1996 roku czynnie uczestniczy w polskiej scenie reggae, etno i klubowej. Przez 5 lat współpracował z Jackiem Kleyffem i Orkiestrą Na Zdrowie, gdzie grał na bębnach, drumli i instrumentach perkusyjnych. Założyciel i DJ w reggaeowym składzie Zjednoczenie Soundsystem, w którego skład wchodzili również Paweł Sołtys – Pablopavo oraz Diego Cichy Don. W 2015 roku wspólnie wydali album „Zjednoczenie Soundsystem – Inity”.

Wiele lat prowadził legendarne już imprezy „Reggae Faza” (13 lat) i „Czwarty Żywy Punkt” (6 lat). Był także rezydentem warszawskiego cyklu „BassTheory”, przez który przewinęły się̨ największe tuzy sceny jungle i D’n’B. Cztery sezony spędził na Ibizie, gdzie rezydował i grywał w takich klubach jak Global Reggae Bar Ibiza, Gatecrasher Ibiza, Bassment Ibiza, a także Las Dalias oraz Grial. Współtworzy również stołeczny kolektyw DJ’ski, skupiony na muzyce D’n’B i Jungle: Warsaw Jungle Massive.

Od 2006 dziennikarz muzyczny w Radio Kampus, gdzie prowadzi swój autorski program: Malowana Skrzynia DJ'a Krzaka w Radio Kampus, w której prezentuje stare i nowe dźwięki z całego świata. Jego głównym nurtem zainteresowań jest szeroko pojęta muzyka karaibska (reggae, Dancehall, Calypso, Mento ...) we wszystkich jej odmianach, choć nie stroni też od mocniejszych bitów rodem z UK (jungle, D’n’B, Dubstep, Breakbeat). Inną muzyczną pasją jest muzyka etniczna z całego świata, z naciskiem na kraje afrykańskie oraz latynoamerykańskie (czego efektem jest nagrany w 2004 roku „RITMOS SENSACIONALES”).

Newsletter

Wypisz się z Newslettera

Aby wypisać się z listy subskrybentów podaj swój adres email

Zapisz się na nasz Newsletter

Wypełnij formularz, aby dopisać się do newslettera.



Wyrażenie powyższej zgody jest całkowicie dobrowolne. Osoba której dane dotyczą ma prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Administratorem Państwa danych osobowych jest Film Hotel sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ulicy Łąkowej 29. W sprawach związanych z danymi osobowymi można również zwracać się bezpośrednio do Inspektora Ochrony Danych poprzez wysłanie wiadomości na adres: e-mail iod@wytwornia.pl.
  • Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu informowania Państwa o imprezach odbywających się w Film Hotel sp. z o.o. (w tym w klubie Wytwórnia), a podstawą prawną do przetwarzania danych osobowych jest Art. 23 ust. 1 pkt. 1 Ustawy o ochronie danych osobowych (po 25 maja 2018 r. Art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej Rozporządzenia).
  • Państwa dane mogą zostać ujawnione pracownikom firmy administrującej stroną www.wytwornia.pl. Ujawnienie może mieć miejsce tylko w celu i zakresie niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania strony. W celu przekazywania Państwu informacji o wydarzeniach Państwa adres e-mail będzie udostępniony firmie która w naszym imieniu zarządza wysyłką wiadomości.
  • Ponieważ osiągnięcie celu przetwarzania danych osobowych nie jest procesem który można zakończyć w konkretnym terminie dane z tego zbioru są przetwarzane do czasu wycofania zgody lub zgłoszenia zastrzeżenia przez osobę której dane dotyczą.
  • Osoby których dane dotyczą mają prawo do żądania od Film Hotel sp. z o.o. dostępu do danych osobowych które ich dotyczą, sprostowania danych, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania i przenoszenia danych. Informujemy Państwa również o prawie do wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  • Film Hotel sp. z o.o. nie poddaje danych marketingowych zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu które mogłoby wywoływać wobec nich skutki prawne lub istotnie na nich wpływać.

Wyślij repertuar na mail

Podaj adres email na który zostanie wysłany repertuar.